Mollen bestrijden met klem
Mollen bestrijden lijkt vaak een eenvoudige klus. Maar het goed bestrijden van mollen is vaak lastig. Ze zijn vaak lastig te vangen en daarom is het belangrijk dat een goede ongediertebestrijding het werk uitvoert. Onze ongediertebestrijders hebben al diverse jaren ervaring met het bestrijden van mollen. Zij zijn zeer ervaren met het plaatsen van klemmen op de juiste plek.
Mollen herkennen & leefwijze
Mollen zijn van oorsprong bosbewoners. Het is een insecteneter en hij leeft solitair. Alleen in de paartijd (maart – juni) zoeken de mannetjes kort contact met de vrouwtjes. De mol eet bodemdieren zoals regenwormen, insectenlarven, kevers, pasgeboren muizen en slakken. Ook moeten ze goede zintuigen hebben om onder de grond te kunnen leven, zo hebben de mollen: goede oren, fijne neus, goede smaak en gevoelige snuitharen zijn handig voor als je onder de grond leeft. Mollen kunnen trillingen die ondergrondse insecten en wormen veroorzaken met precisie opsporen. De mol is van kop tot staart ongeveer 15 tot 20 cm lang, en weegt gemiddeld 100 gram. De haarinplant is recht op de huid met deze eigenschap maakt het mollen mogelijk om voor en achteruit in zijn gangenstelsel te kunnen bewegen. De voorpoten hebben de vorm van graafhanden met sterk ontwikkelde nagels. De ogen van de mol zijn slechts 1 mm klein. De belangrijkste zintuigen van de mol zijn: De zeer gevoelige snuit en de grote tastharen. De mollen krijgen z’n 2 tot 7 jongeren, de pasgeboren jongeren wegen nog geen 4 gram na 3 week wegen de kleine mollen net zo veel als de moeder
Mollen bestrijden! Wanneer?
Het is belangrijk dat een mol zo snel mogelijk gevangen wordt om de schade aan uw tuin te beperken. Een mol graaft ongeveer tussen de 10 en 15 meter per uur, in verhouding met de mens zouden wij 24 kub zand verplaatst per uur. Ook bestaat de kans dat na het vangen van de mol het gangenstelsel snel wordt ingenomen door een andere mol. Hoe kleiner het stelsel des te kleiner de kans dat dit door een andere mol wordt ingenomen. Mollen kunnen het beste worden gevangen in het najaar, ’s winters (als het niet vriest) en in het voorjaar. De mol is namelijk in deze periode het actiefst.